ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις και για δεδουλευμένα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ»

Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις και για δεδουλευμένα  

Από τη συγκέντρωσηΑπό τη συγκέντρωση
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 26 Γενάρη στο εργοτάξιο του Βοτανικού εργαζόμενοι στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, που, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής, αγωνίζονται εδώ και μήνες για στοιχειώδη δικαιώματα, την καταβολή των δεδουλευμένων μηνών και την τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας.
Επιπλέον, απαιτούν την ανάκληση απολύσεων που έχει κάνει η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα προκειμένου να κάμψει τον αγώνα τους. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, συνδικάτα από την Κλωστοϋφαντουργία, το Φάρμακο και το Φυσικό Αέριο.
Ακολούθησε κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι κατά της εταιρείας για τα απλήρωτα δεδουλευμένα. Η απόφαση θα βγει το επόμενο διάστημα.
Στο μεταξύ, το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία που είχε κηρυχθεί για σήμερα, ύστερα από αίτηση της εργοδοσίας. Θεώρησε ότι η εταιρεία παρέχει έργο κοινής ωφέλειας (παίρνει εργολαβίες από τη ΔΕΔΔΗΕ), και με βάση αυτό δεν είχαν τηρηθεί διαδικασίες που αφορούν στον τρόπο κήρυξης της απεργίας σε τέτοιες επιχειρήσεις, όπως ο ορισμός του προσωπικού ασφαλείας. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με επίσχεση εργασίας.
Πέρα από το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, αξίζει να σημειωθεί ότι η εργοδοσία έσπευσε να επικαλεστεί την απεργοκτόνα διάταξη, που πριν από λίγες μέρες ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην επιχειρηματολογία της, προκειμένου να στηρίξει το αίτημά της να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.