ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA

10/01/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με το νέα χρονιά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει απο εκεί που σταμάτησε, με νέα μέτρα – προαπαιτούμενα με πρόσχημα την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση δεν φέρνει ουτε ένα , ούτε δύο αλλά 50 προ-απαιτούμενα με διαδικασίες fast track, μέτρα που ικανοποιούν πάγιες απαιτήσεις των εργοδοτών όπως π.χ. την περαιτέρω δυσκολία στην λήψη απόφασης για απεργία απο πρωτοβάθμια σωματεία, την περαιτέρω απελευθέρωση των πλειστηριασμών, την μείωση οικογενειακών επιδομάτων για τρίτεκνους – πολύτεκνους κτλ κ.α.
Ειδικά το ζήτημα της απαγόρευσης των απεργιών έρχεται σε μια περίοδο που  κυβέρνηση και εργοδοσία επιζητεί την σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, μας θέλουν ανοργάνωτους, να μην παλεύουμε συλλογικά, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις χωρίς να αντιδρούμε. Δεν θα τους περάσει και γι' αυτό άλλωστε τους λέμε:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Το επόμενο διάστημα, μετά και την πρόσφατη συνάντηση με την Διοίκηση, θα βάλουμε ακόμη πιο δυναμικά το ζήτημα της Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στην First Data, σύμβαση η οποία θα πρέπει να συζητηθεί με όλους τους συναδέλφους και με την σύμφωνη γνώμη τους να κατατεθεί στην Διοίκηση της εταιρείας. Με ευχολόγια, «ίσως» και « μάλλον» για αυξήσεις, προκοπή δεν θα δούμε. Γι' αυτό άλλωστε επισημαίνουμε ακόμα μια φορά την σημασία της οργανωμένης πάλης στον χώρο μας μέσα απο το Επιχειρησιακό Σωματείο της First Data.
Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που δεν έχει κάνει ακόμη το βήμα, να γραφτεί στο Σωματείο, να συμμετέχει στις διαδικασίες του, να δώσει δύναμη στην δύναμή του. Μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μένουμε απαθείς. Ο αγώνας πρέπει και είναι μονόδρομος για εμάς!

-       12/01   12:00  Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Ομόνοια. Συμμετέχουμε - στηρίζουμε τα Σωματεία που έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία.

-       15/01   18:00  Συλλαλητήριο  του Π.Α.ΜΕ.  στην Ομόνοια την μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

-        
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Η Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Ειρήνη Γκιτάκου                                                                                          Κώστας Σφακιανάκης