Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Κυριακή 5 Νοέμβρη

Από παλιότερη κινητοποίηση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εργαζόμενοι της FIRST DATA,

Το σωματείο μας κλείνοντας λίγους μήνες ζωής προχωρά σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Το Σωματείο Εργαζομένων FIRST DATA ιδρύθηκε ως αποτέλεσμα της ανάγκης να οργανώσουμε την πάλη μας στον χώρο δουλειάς, να δυναμώσουμε την φωνή μας, να οργανώσουμε την αντίσταση μας απέναντι στην εργοδοσία. Σκοπός του σωματείου είναι να γίνει το αποκούμπι όλων των εργαζομένων. Όλοι οι εργαζόμενοι, είτε τηλεφωνητές είτε τεχνικοί , σε όποια θέση και αν είμαστε, οποιαδήποτε σύμβαση κι αν έχουμε να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά . Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιθέτως αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα . Ωράρια, μετακινήσεις, συνθήκες εργασίας αλλά και συνολικότερα προβλήματα όπως δυσβάσταχτη φορολογία, ΕΝΦΙΑ, ανύπαρκτη Υγεία- Παιδεία κτλ. 

Ως εργαζόμενοι έχουμε δύο επιλογές: Ή να αποδεχθούμε μοιρολατρικά ότι δεν γίνεται τίποτα ή να αποφασίσουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, ώστε να αντιπαλέψουμε τον εκβιασμό και την αδικία που είναι θηλιά στο λαιμό μας. Ή θα επιτρέψουμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας να μετατραπούν σε τροφή για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για την εργοδοσία ή θα αντιδράσουμε οργανωμένα και συλλογικά.

Να κάνουμε την αγανάκτηση Οργανωμένη Πάλη

Η εγγραφή και η συμμετοχή στις πρώτες μας εκλογές, η συζήτηση, οι αποφάσεις μέσα από την Γ.Σ. θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην διοίκηση της FIRST DATA. Απορρίπτουμε τη λογική των θυσιών για να δυναμώσει η FIRST DATA έναντι του ανταγωνισμού, το να “κάτσουμε ήσυχα”. Τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται, δεν είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Για να πάει καλά η εταιρία αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε με μειωμένους μισθούς, περισσότερες ώρες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με τον φόβο της αξιολόγησης – απόλυσης. Εργοδοσία και εργαζόμενοι έχουμε αντίθετα συμφέροντα. Η εργοδοσία είναι οργανωμένη στο πως θα μας εκμεταλλεύονται, κάθε τρείς και λίγο μας ανακοινώνουν νέα μέτρα που κάνουν την ζωή μας δυσκολότερη και τα κέρδη τους περισσότερα. Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και εμείς, να γίνουμε μια γροθιά απέναντι τους! Να επιτεθούμε και να διεκδικήσουμε τις δικές μας ανάγκες!

Για όλους αυτούς τους λόγους, μέσα από το σωματείο μας, μπορούμε και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για μια ενιαία επιχειρησιακή σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην First Data με επαναφορά των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την ανάκτηση όλων όσων χάσαμε στα χρόνια της κρίσης. Διεκδικούμε και παλεύουμε μια ζωή με δικαιώματα όπου οι σύγχρονες ανάγκες μας θα καλύπτονται. 

Όλο αυτό το διάστημα δεν αφήσαμε κανένα πρόβλημα που να μην ασχοληθούμε: είχαμε αποτελεσματική παρέμβαση σε θέματα υγείας και ασφάλειας, γονικών αδειών. Αντισταθήκαμε σε όλα τα ζητήματα εντατικοποίησης και την κάθε μέθοδο πίεσης που ασκούσε η εργοδοσία ειδικά για την επίτευξη των στόχων.

Η υπογραφή σύμβασης είναι η συλλογική οργανωμένη διεκδίκηση της κατοχύρωσης και επέκτασης των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων, διεκδίκηση που μας αφορά όλους. Από την πλευρά μας απαντάμε αποφασιστικά με την μαζικοποίηση του σωματείου μας. Εντείνουμε την μάχη μέσα στην FIRST DATA για μια σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους, απάντηση στον διαχωρισμό, στις αλλαγές τμημάτων και στην συνολική επίθεση της εργοδοσίας

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Για όλους αυτούς τους λόγους σε καλούμε:

Γίνε κι εσύ μέλος του Σωματείου. Πάρε μέρος στην Εκλογοαπολογιστική ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 05 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10:00, ΒΙΛΑ «ΣΤΕΛΛΑ» (ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ & ΓΑΛΗΝΗΣ 1)ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – πλησίον του ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου.

Έλα να συζητήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Να βρούμε τις αδυναμίες μας και να γίνουμε πιο δυνατοί. Σε αυτό το κάτι που πρέπει να κάνουμε να πεις και εσύ την γνώμη σου ώστε το επόμενο διάστημα να βάλουμε εμείς οι εργαζόμενοι την σφραγίδα μας στις εξελίξεις.

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ – ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
  • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της FIRST DATA, στο ύψος των αναγκών μας, με ανάκτηση των απωλειών από την αρχή της κρίσης (απώλειες σε μισθό, επιδόματα και παροχές, αναγνώριση τριετιών, πτυχίου κτλ.)
  • Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους - Καμία απόλυση – καμία μείωση μισθών – Τώρα τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου – Άμεσα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο – Εξορθολογισμός των ωραρίων.