ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/12/2017

19/12/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA
Στις 18/12/2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων First Data με την διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να κατατεθούν τα αιτήματα που είχαν αποφασιστεί στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου και για κάποια ζητήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα. Τα αιτήματα που κατατέθηκαν ήταν τα εξής :
-          Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της FIRST DATA, με ανάκτηση των απωλειών από την αρχή της κρίσης (απώλειες σε μισθό, επιδόματα και παροχές, αναγνώριση τριετιών, πτυχίου κτλ.). Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751€.
-          Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους-Καμία απόλυση – καμία μείωση μισθών
-          Τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου
-           Άμεσα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Εξορθολογισμός των ωραρίων
Ταυτόχρονα τέθηκαν τα ζητήματα των μετακινήσεων συναδέλφων από τμήματα του Back Office σε τμήματα του τηλεφωνικού κέντρου, το ζήτημα της απόλυσης ενός συναδέλφου προγραμματιστή  από το Κρυονέρι, το ζήτημα των υπηρεσιακών λεωφορείων και το ζήτημα της μείωσης εργασιών στο τμήμα παραγωγής του Κρυονερίου. Επίσης ζητήσαμε απάντηση στην φήμη περί εξαγοράς μέρους των εργασιών της First Data από Γαλλική εταιρεία καθώς και πώς έχουν σκοπό να αξιοποιήσουν το ερωτηματολόγιο «ικανοποίησης» των εργαζομένων που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στην εταιρεία.
Στο ζήτημα της Επιχειρησιακής Σύμβασης, η Διοίκηση ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να δοθεί αύξηση στους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μετά το 2012 αλλά πάντα με βάση την αξιολόγησή τους, χωρίς να προσδιορίζει το ύψος της αύξησης. Από μεριάς Σωματείου, δηλώσαμε ότι θα καταθέσουμε στα τέλη Γενάρη πρόταση Επιχειρησιακής Σύμβασης που θα αφορά όλους τους εργαζόμενους και της οποίας οι όροι θα αποφασιστούν σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.
Για το θέμα των μετακινήσεων συναδέλφων, η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί περίοδος προσαρμογής ειδικά σε εργαζόμενες μητέρες, σε μωρομάνες, και σε περιπτώσεις που χρίζουν ειδικής αντιμετώπισης ( π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες)
Για τα θέματα υγείας και ασφάλειας, η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν αλλαγές στις οθόνες και στις καρέκλες με καινούργιες στο κτίριο του Αγίου Στεφάνου. Παράλληλα θα δουν άμεσα το ζήτημα της μη ύπαρξης φωταγώγησης στο κτίριο του Αγίου Στεφάνου τις  βάρδιες του Σαββατοκύριακου (δεν λειτουργούν τα φώτα στις τουαλέτες και στους διαδρόμους μετά από κάποια ώρα).
Για το θέμα των υπηρεσιακών λεωφορείων προτείναμε να υπάρχει ένα ακόμη λεωφορείο που θα εξυπηρετεί την βραδινή βάρδια ( 14:30- 22:30) και το οποίο θα  κάνει το παλιό δρομολόγιο προς Σύνταγμα καθώς και ένα επιπλέον λεωφορείο που θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ωροπός, Βαρνάβας κτλ. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι υπό διευρεύνηση.
Αναφορικά με το θέμα της εντατικοποίησης της δουλειάς της οποίας έκφραση είναι οι διπλές γραμμές οι υπερωρίες  κτλ, η Διοίκηση ανέφερε ότι δεν επιθυμούν αυτά να είναι επί μονίμου βάσεως αλλά μόνο σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών ( π.χ. περιόδους Γιορτών) ή όταν ο πελάτης ( π.χ. Alpha Bank) κάνει λάθος στην πρόβλεψη του για τον όγκο των γραμμών. Το Σωματείο ανέδειξε και επέμεινε στο γεγονός ότι αυτή η εντατικοποίηση και οι πρακτικές αποτελούν την  καθημερινότητα  των εργαζομένων και δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση μόνο σε περιόδους έκτακτων αναγκών και απαίτησε αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν.
Αναφορικά με την μείωση εργασιών στο τμήμα παραγωγής του Κρυονερίου ( print &mail) η Διοίκηση ανέφερε ότι είναι σε συζητήσεις για καινούργιες δουλειές χωρίς να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμη.
Για την φήμη περί εξαγοράς μέρους των εργασιών από Γαλλική εταιρεία, η Διοίκηση απάντησε αρνητικά.
Τέλος, έχει οριστεί νέα συνάντηση με την Διοίκηση  τέλη Γενάρη – αρχές Φλεβάρη με θέμα την Σύμβαση
ΤΟ Δ.Σ.