ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12/2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην FIRST DATA
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μόλις λίγες μέρες μετά τις επιτυχημένες εκλογές του Σωματείου μας, όπου εκατοντάδες συνάδελφοι έκαναν το βήμα, δυνάμωσαν το νεοσύστατο σωματείο μας, έχουμε να δώσουμε ακόμα μια μεγάλη μάχη, μια μάχη που θα μας βγάλει πιο δυνατούς, θα παλεύει ενάντια στην μισοζωή που μας ετοιμάζουν, την μάχη της 24ωρης απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.
Τις τελευταίες μέρες ακούμε τα νταούλια να βροντάνε σε χαρές και πανηγύρια της κυβέρνησης. Χαρές  για την δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» που έρχεται κι ας ξέρουν καλά πως το μόνο που περιέχει για τους εργαζόμενους είναι νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, νέα επίθεση στην ζωή μας. Χαρές για το επίδομα φτωχοκομείου ή αλλιώς κοινωνικό μέρισμα ή αλλιώς «σας παίρνω 1000, σας επιστρέφω 1 και πρέπει να είστε και χαρούμενοι»! Πανηγύρια για το νέο προϋπολογισμό κι ας προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά και επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Και εδώ στην First Data η χαρά είναι μόνο για τα αφεντικά μας! Την ίδια ώρα εμείς οι εργαζόμενοι δουλεύουμε 10ωρα και 11ωρα, με μισθούς πείνας, με πίεση να πιαστούν οι στόχοι (είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γαϊτανάκι των διπλών γραμμών που αν δεν τις πάρεις σε πεθαίνουν στις αναπάντητες θεωρώντας ότι μπορούμε να βγάλουμε και 4 αυτιά). Με πίεση για υπερωρίες, αρνήσεις αδειών και τις αξιολογήσεις να ετοιμάζονται σαν μποναμάς μέσα στις γιορτές. Άραγε τα ερωτηματολόγια που μας έχουν βάλει να συμπληρώνουμε είναι γιατί νοιάζεται η διοίκηση της First Data για τους μισθούς που παίρνουμε; Άραγε πως σκοπεύουν να τα αξιοποιήσουν;    
Συνάδελφοι, ύστερα και από την συνεδρίαση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, όπου πήραμε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πρώτη μας αγωνιστική απόφαση! Καλούμε κάθε εργαζόμενο να έρθει στην Γενική Συνέλευση στις 10 Δεκέμβρη να συζητήσουμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην σκύψουμε το κεφάλι, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να δηλώσουμε όλοι απεργοί! Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους από άλλες επιχειρήσεις, από άλλους κλάδους, με τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, διεκδικώντας υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751. Παλεύουμε για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, εμείς και οι οικογένειες μας. Διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα! Μπαίνουμε μπροστά για να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία και τις μικροκαταθέσεις των φτωχών και λαϊκών νοικοκυριών που ετοιμάζονται να δοθούν βορά στα νύχια των κορακιών. Παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην απεργία!
Συμμετέχουμε μαζικά και συλλογικά στην Γενική Συνέλευση 10/12, στις 11.00
Αίθουσα Σ.Ε.Τ.Α.Π, Αμερικής 10, 3ος Όροφος.
Διεκδικούμε:
ü  Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της FIRST DATA, στο ύψος των αναγκών μας, με ανάκτηση των απωλειών από την αρχή της κρίσης (απώλειες σε μισθό, επιδόματα και παροχές, αναγνώριση τριετιών, πτυχίου κτλ.). Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751€.

ü  Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους – Καμία απόλυση – καμία μείωση μισθών – Τώρα τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου – Άμεσα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο – Εξορθολογισμός των ωραρίων.
Δίνουμε μαζικό, μαχητικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην Ομόνοια στις 10.30!
ΤΟ Δ.Σ