Εκλογές στις 21 - 22 - 23 Νοέμβρη


Από παλιότερη κινητοποίηση

Το σωματείο, κλείνοντας κάποιους μήνες ζωής, προχωρά σε εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Το Σωματείο ιδρύθηκε ως αποτέλεσμα της ανάγκης να οργανώσουμε την πάλη μας στο χώρο δουλειάς, να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να ορθώσουμε ασπίδα προστασίας των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία. Με τη βοήθεια του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και τη σημαντική πείρα της Σωματειακής Επιτροπής και άλλων ταξικών σωματείων, η ανάγκη αυτή πήρε "σάρκα και οστά". Σκοπός του Σωματείου είναι να γίνει το αποκούμπι όλων των εργαζομένων, να γίνει το όπλο στα χέρια μας για κατακτήσεις και δικαιώματα που έχουμε χάσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Όλοι οι εργαζόμενοι, είτε παλιοί είτε νέοι, είτε τηλεφωνητές, είτε τεχνικοί, σε όποια θέση και αν είμαστε, οποιαδήποτε σύμβαση κι αν έχουμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιθέτως αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα: Μειωμένοι μισθοί, ωράρια, μετακινήσεις, συνθήκες εργασίας, αλλά και συνολικότερα προβλήματα όπως δυσβάσταχτη φορολογία, ΕΝΦΙΑ, ανύπαρκτη Υγεία - Παιδεία κλπ.

Το Σωματείο που θέλουμε, πρέπει να είναι ζωντανό, μαζικό, με αντιπαράθεση και γόνιμη συζήτηση στις Γενικές Συνελεύσεις και στις λήψεις αποφάσεων. Δεν πρέπει να είναι ένα Σωματείο άμαζο που θα το “τρέχει” μόνο του το ΔΣ. Θέλουμε και πρέπει να είναι μαζικό και ζωντανό ακριβώς για να μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις όποιες προσπάθειες της εργοδοσίας για περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων μας και για να μπορέσει να μπει μπροστά στις διεκδικήσεις μας.

Στο χέρι όλων μας είναι να γίνει αυτό πραγματικότητα. Ως εργαζόμενοι έχουμε πάντα δύο επιλογές μπροστά μας: Ή να αποδεχθούμε μοιρολατρικά ότι δεν γίνεται τίποτα ή να αποφασίσουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, ώστε να αντιπαλέψουμε τον εκβιασμό και την αδικία που είναι θηλιά στο λαιμό μας. Ή θα επιτρέψουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας να μετατραπούν σε τροφή για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για την εργοδοσία ή θα αντιδράσουμε οργανωμένα και συλλογικά. 

Γράψου στο Σωματείο - Πάρε μέρος στις εκλογές 21 - 22 - 23 Νοεμβρίου

Το Σωματείο πρέπει να βγει από τις εκλογές πιο ισχυρό και πιο μαζικό για να στείλει μήνυμα στην εργοδοσία της FIRST DATA ότι οι εργαζόμενοι, δεν τα παρατάμε, δεν μένουμε απαθείς, αντίθετα παίρνουμε την κατάσταση και τη ζωή μας στα χέρια μας, διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Η πρώτη μαζική Γενική Συνέλευση που έγινε στις 5/11 δείχνει ακριβώς ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν δει την ανάγκη για οργανωμένη αντίσταση και πάλη. Τώρα είναι η ώρα να γίνουμε ακόμη περισσότεροι.

Εργοδοσία και εργαζόμενοι έχουμε αντίθετα συμφέροντα. Τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται, δεν είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Για να πάει καλά η εταιρεία αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε με μειωμένους μισθούς, περισσότερες ώρες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με το φόβο της αξιολόγησης - απόλυσης. Ας σκεφτούμε μόνο τι έχουμε βιώσει από το 2009 μέχρι και σήμερα και να αναρωτηθούμε: Ως εργαζόμενοι πάμε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; Η εταιρεία, είτε στην ανάπτυξή της είτε στην κρίση της, σε ποιον φορτώνει τα βάρη; Ρητορικές οι ερωτήσεις…

Το Σωματείο μας απορρίπτει και θα απορρίπτει κατηγορηματικά τη λογική των "θυσιών" για να δυναμώσει η εταιρεία, δεν πρέπει να μπούμε στη λογική τού "να κάτσουμε ήσυχα". Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε συλλογικά μέσα από το Σωματείο μας. 

Όλο αυτό το διάστημα δεν αφήσαμε κανένα πρόβλημα που να μην ασχοληθούμε: Είχαμε αποτελεσματική παρέμβαση σε θέματα υγείας και ασφάλειας, γονικών αδειών. Αντισταθήκαμε σε όλα τα ζητήματα εντατικοποίησης και την κάθε μέθοδο πίεσης που ασκούσε η εργοδοσία ειδικά για την επίτευξη των στόχων. Είναι μικρές νίκες που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Μέσα από αυτές τις μικρές νίκες πρέπει να ακολουθήσουν και μεγαλύτερες όπως η υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης. Η υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης θα είναι η συλλογική οργανωμένη διεκδίκηση της κατοχύρωσης και επέκτασης των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων, διεκδίκηση που μας αφορά όλους. Από την πλευρά μας απαντάμε αποφασιστικά με τη μαζικοποίηση του σωματείου μας. Εντείνουμε τη μάχη μέσα στη FIRST DATA για μια σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους, απάντηση στο διαχωρισμό, στις αλλαγές τμημάτων και στη συνολική επίθεση της εργοδοσίας.

Διεκδικούμε άμεσα:  
  • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της FIRST DATA, στο ύψος των αναγκών μας, με ανάκτηση των απωλειών από την αρχή της κρίσης (απώλειες σε μισθό, επιδόματα και παροχές, αναγνώριση τριετιών, πτυχίου κλπ.). Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία - Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους - Καμία απόλυση - Καμία μείωση μισθών - Τώρα τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ωρου - Άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο - Εξορθολογισμός των ωραρίων